Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vuosi 2020


MAALIS-HUHTIKUU

Ohjelmamme on koronaviruksen takia peruutettu ainakin huhtikuun 2020 loppuun asti. Toukokuun ohjelmasta ilmoitamme pääsiäisen jälkeen.

 

 

 

 

Historia

 

SANL naisasianaisten yhdistys

 

Suomen Akateemisten Naisten Liitto (SANL) perustettiin jo v. 1921 Kansainvälisen Yliopistonaisten Liiton (IFUW) mallin ja ideoiden innoittamana. SANLin ensimmäiset paikallisjärjestöt perustettiin v. 1927 ja siitä alkaen lukumäärä vähitellen kasvoi. 

Liiton ja jäsenyhdistysten ensisijaiset tavoitteet, naisten aseman edistäminen ja tasa-arvo ovat säilyneet toiminnan keskiössä. Uusia haasteita ja teemoja on noussut esiin, mm. kasvaneen maahanmuuton seurauksena. Yhtäläiset työurat ja samapalkkaisuus ovat nyt tärkeitä tavoitteita.Naisiin kohdistuva väkivalta, nuorten koulutettujen naisten työllistyminen ja nuorten syrjäytyminen ovat myös uusia alueita, joihin tulisi pureutua perusteellisemmin.

 

Espoon-Kauniaisten Akateemiset Naiset 

 

 

Espoon Akateemiset naiset perustettiin vasta v. 1988 SANL:in puheenjohtajaksi v. 1982 valitun Marjatta Koskijoen aloitteesta. Varsinaisena dynamona alkuvuosina oli kuitenkin Pirkko-Liisa Enäjärvi-Jantunen, josta tuli Espoon-Kauniaisten Akateemisten Naisten ensimmäinen puheenjohtaja. Hänellä oli sitä ennen kertynyt jo runsaasti kokemusta Suomen Akateemisten Naisten Liiton, SANL:in, hallituksesta ja monesta paikallisyhdistyksestä.

Espoon Akateemiset naiset laajeni vähitellen Espoon-Kauniaisten Akateemisiksi Naisiksi (EKAN ry). Vuosittaisten ohjelmien kirjo on ollut suuresti kiinni jäsenten kiinnostuksen kohteista. Ajankohtaisiin teemoihin perehtyminen ja uusien näkökulmien etsiminen aiempiin haasteisiin on ollut toiminnan kimmokkeena. Ollaan oltu valmiita kohtaamaan uusia haasteita ja omaksumaan uutta. Yksi tällainen haaste oli mm. ”Luetaan yhdessä” -toiminnan eli suomen kielen opetuksen käynnistäminen maahanmuuttajanaisille. Samalla toiminta edistää kotoutumista. Kotoutuminen on päämääränä myös ”Auroras” -verkostossa, jossa EKAN ry on mukana.  Kohderyhmänä ovat yliopisto- tai korkeakoulututkinnon suorittaneet maahanmuuttaja-naiset, joita pyritään perehdyttämään Suomen työelämään.